Historie

Ons bedrijf kent een rijke geschiedenis. Het bedrijf is kort na de oorlog in 1948 opgericht door de vader en opa van Jan en Peter. Gerrit, zoals zij beide heetten, begon hun bloemenhandel vanuit een klein vrachtwagentje in Rotterdam. Zijn klanten waren handelaren en straatverkopers in de stad.

In 1972 trad Jan toe tot het familiebedrijf. Het bedrijf was destijds gevestigd aan de Teilingerstraat in Rotterdam en verhuisde later naar de Vijverhofstraat. Een belangrijke mijlpaal was de verhuizing naar de Hofbogen in 1984, waar ze een ruimte huurden. Hoewel de ruimte nu klein lijkt, voelde het destijds groots aan.

Het bedrijf groeide gestaag en in 1984 volgde een tweede verhuizing naar het Rotterdamse Groothandelscentrum in Spaanse Polder. Hier kochten ze bloemen in op veiling Rijnsburg en op dinsdag, donderdag en zaterdag kwamen winkeliers uit Rotterdam en omgeving al vroeg in de ochtend bloemen kopen. Het contact met de klanten was een plezierige ervaring. Gaandeweg begonnen steeds meer klanten te vragen of bestellingen ook bezorgd konden worden, wat ze toen ook zijn gaan doen.

In het jaar 2000 trad zoon Gert-Jan toe tot het bedrijf. Later besloten ook de zonen Richard en Jan-Willem na ervaring bij andere bedrijven in de sector in de zaak te stappen. Het aantal klanten nam toe en er werden steeds meer bestellingen afgeleverd bij bloemisten in de regio. Het waren drukke tijden.

In die tijd misten ze echter een koelruimte in de bedrijfsruimte in Spaanse Polder. De handel moest steeds heen en weer worden gereden naar Rijnsburg, wat niet ideaal was. In 2007 besloten ze daarom tot een verbouwing, waarbij de bedrijfsruimte werd vergroot van 300 m² naar 1.200 m². Daarvan bestond 600 m² uit een cash&carry waar klanten gekoelde bloemen konden kopen. Deze uitbreiding was een belangrijke stap voorwaarts.

Ondanks het uitbreken van de financiële crisis in 2008 had dit relatief weinig impact op de bedrijfsvoering, zo merkte Jan van der Vijver op. Met jonge ondernemers in het bedrijf wisten ze de uitdagingen het hoofd te bieden en succesvol door deze moeilijke periode heen te komen.